Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preslagivanje u Beogradu

U Srbiji kreće 'temeljita i sveobuhvatna' rekonstrukcija vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do kraja ovog mjeseca u Srbiji bi trebala biti obavljena 'temeljita i sveobuhvatna' rekonstrukcija vlade, najavio je vicperemijer Aleksandar Vučić.

Dopredsjednik srbijanske vlade Aleksandar Vučić najavio je u utorak da će rekonstrukcija vlade biti okončana do 27. srpnja i naglasio kako je Srbiji vrijeme da se pozabavi najvažnijim i najvećim problemima - gospodarstvom i stvaranjem novih radnih mjesta.

Pročitajte i ovo Donald Trump i Jared Kushner Velika ulaganja Zet Donalda Trumpa planira graditi luksuzne nekretnine u susjedstvu Izbori u Srbiji - 5 Može li Vučić izgubiti Beograd Srbija u nedjelju izlazi na izbore, najveća borba vodi se za prijestolnicu: "Izgubi li glavni grad, to bi ga moglo ozbiljno uzdrmati"

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će preustroj vlade biti temeljit i sveobuhvatan, najavivši da će takav odnos zahtijevati od koalicijskih partnera s kojima njegova Srpska napredna stranka (SNS) dijeli vlast.

>> Srbija dobila datum za početak pregovora - EVO KADA!

'Takvu odgovornost zahtijevat ću i od naših partnera u vladi. Ali, oni će odluke donositi samostalno', rekao je Vučić i naglasio kako će on ukazati na loše rezultate u pojedinim resorima ali, iako je predsjednik najveće stranke u koaliciji, neće ocjenjivati ministre iz drugih stranaka, već će to prepustiti koalicijskim partnerima Ivici Dačiću i Mlađanu Dinkiću.

Aktualna koalicijska vlada Srbije formirana je koncem srpnja 2012. godine, a u njoj su Vučićeva Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije premijera Ivice Dačića i Udruženi regioni Srbije, koje vodi ministar financija i gospodarstva Mlađan Dinkić.

Vučić je početkom lipnja stanje u Srbiji ocijenio 'težim no što ga ocjenjuje i oporba' jer su 'računi iz prijašnjih desetljeća došli na naplatu', za domaće gospodarstvo rekao je kako 'ne stoji na nogama već posrće' i na koncu ustvrdio da su razgovori o ekonomiji i antikriznim mjerama njegova 'noćna mora'.

Koncem svibnja predsjednik Fiskalnog vijeća Pavle Petrović upozorio je da će se do kraja ove godine ili početkom 2014. Srbija suočiti s ozbiljnim financijskim problemima ako ne uspije obuzdati manjak u državnom proračunu, a slične su prognoze i upozorenja državnom vodstvu uputili i stručnjaci MMF-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene