Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glavna zemlja ulaska imigranata u EU

Na obalu Španjolske iskrcalo se 1200 migranata: "Vlada je propustila predvidjeti razvoj događaja"

Afrički imigranti u Španjolskoj (Foto: AFP)
Afrički imigranti u Španjolskoj (Foto: AFP) Foto: Afp
Španjolski ministar unutarnjih poslova u subotu je pozvao na "europsko rješenje" problema imigracije nakon što je na obale Španjolske u dva dana stiglo 1200 migranata.

Španjolski mediji su objavili šokantne slike skupine afričkih imigranata koji su se direktno iskrcali na plažama prepunih turista.

Pročitajte i ovo Uhićeni Srbi u Španjolskoj akcija u Španjolskoj VIDEO Pogledajte kako je pao jedan od najtraženijih srpskih mafijaša: "Bili su vezani, a u kući je bilo puno krvi" Pucnjava u Sarajevu Prebačen u bolnicu U Sarajevu izbila masovna tučnjava među migrantima, jedan ranjen hicem iz vatrenog oružja

"Došli smo na lice mjesta vidjeti probleme koji postoje, a problem imigracije je problem Europe i stoga traži europsko rješenje", kazao je Fernando Grande-Marlaska iz nove socijalističke vlade Pedra Sancheza, koji se nalazi u pokrajini Cadiz, na jugu zemlje.

Ministar se uputio na jug Španjolske kako bi se upoznao sa situacijom na terenu, tj. kako Crveni križ pruža pomoć imigrantima.

U subotu su spasilačke službe objavile da su tijekom dana spasile 334 osobe iz 17 čamaca, dok je u petak obalna straža spasila 888 ljudi.

Španjolska je ove godine postala glavna zemlja ulaska ilegalnih imigranata u EU, nakon što je to već nekoliko godina bila Italija.

"To je bilo za predvidjeti", kazao je ministar i optužio bivšu konzervativnu vladu da je "propustila predvidjeti razvoj događaja". Najavio je i izgradnju prihvatnog centra u Andaluziji koji bi mogao primiti 600 ljudi. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene