Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neuspješna operacija

U Somaliji ubijen talac i jedan francuski vojnik, drugi nestao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan francuski vojnik i talac ubijeni jsu tijekom neuspješne operacije pokrenute u Somaliji u cilju oslobađanja taoca, objavilo je u subotu ministarstvo obrane u Parizu.

Francuski ministar obrane izjavio je kako je u akciji oslobađanja taoca u Somaliji poginuo jedan vojnik dok je drugi nestao, a vjeruje se kako je poginuo i oteti talac.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Somaliji Poginulo najmanje 10 ljudi VIDEO Kamion pun eksploziva zabio se u kontrolnu točku: "Do sada sam vidio 10 mrtvih ljudi, broj žrtava će sigurno rasti" Ilustracija Sve je snimljeno VIDEO Pri slijetanju izgubio kontrolu i izletio s piste pa se zabio u metalnu ogradu, dijelovi letjeli na sve strane

Uz to, ubijeno je i sedamnaest "terorista", dodalo je ministarstvo. Francuza Denisa Allexa, kojega su somalski islamisti držali od 14. srpnja 2009., "ubili su njegovi tamničari" tijekom akcije koju je u cilju njegova oslobađanja vodila francuska Opća uprava za vanjsku sigurnost (DGSE) u noći na subotu, objavilo je ministarstvo.

>> Francuska: Intervencija u Maliju trajat će koliko to bude potrebno

U priopćenju se podsjeća da je Denis Allex, također agent DGSE, otet u Mogadišuu gdje je obavljao službenu misiju pomoći tranzicijskoj vladi.

Također se naglašava da su "teroristi tri i pol godine odbijali svake pregovore i držali Denisa Allexa u nehumanim uvjetima", te je stoga "isplanirana i provedena akcija"

Ministarstvo obrane također je izrazilo sućut obiteljima žrtava. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene