Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četvero tražilo azil u Sloveniji

U Sloveniji uhvaćen 81 migrant: Njih 77 čeka vraćanje u Hrvatsku

Migranti u Sloveniji (Foto: AFP)
Migranti u Sloveniji (Foto: AFP) Foto: Afp
Slovenska policija objavila je u ponedjeljak da je u dane zadnjeg vikenda uhvatila 81 ilegalnog migranta koji su nezakonito ušli u državu.

Na pdoručju općine Koper pronađena su 43 migranta. 

Pročitajte i ovo Povrat migranata - 3 "Nužne mjere" Slovenija produljuje granične kontrole, u Njemačkoj novi zakon za brže protjerivanje ilegalnih migranata Pooštravanje granične kontrole - 1 Sukob na Bliskom istoku Europom se širi strah od terorizma: Hrvatski susjedi uvode kontrole na granicama, Austrija podigla stupanj upozorenja

Među njima su 4 izrazila želju za dobivanjem azila u Sloveniji, dok su ostali u postupku vraćanja Hrvatskoj, priopćile su lokalne policijske vlasti, ne spominjući državljanstvo migranata.

Ostali migranti koje je tijekom vikenda uhvatila granična policija na području nadzora policijske uprave Novo Mesto su državljani Sirije, Alžira, Afganistana, Maroka, a s njima policijski postupak još nije završen, pa se ne zna koliko će ih zatražiti međunarodnu zaštitu, naveli su u tamnošnjoj policijskoj upravi.

Vladin ured za opskrbu i integraciju migranata objavio je da je s ponedjeljkom u Sloveniji bio 251 migrant koji je zatražio međunarodnu zaštitu.

Priznatu međunarodnu zaštitu do sada je dobilo 623 stranaca, 90 ih čeka na predaju molbe za azil, većina od njih u filijali doma za azilante u Logatcu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene