Srpski parlament
Srpski parlament Foto: Srđan Ilić/Pixsell

U Skupštini Srbije došlo je do fizičkog sukoba nakon što su članovi pokreta Dveri Boško Obradović i Ivan Kostić ušli na sjednicu kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovesti u Crnoj Gori.


Šef srpske stranke Dveri Boško Obradović i član te stranke Ivan Kostić ušli su u petak na sjednicu Skupštine Srbije i sukobili se sa šefom kluba zastupnika Srpske napredne stranke Aleksandrom Martinovićem, javlja N1 Srbija.

Do sukoba je došlo kad su Obradović i Kostić izrazili negodovanje jer srpske vlasti nisu reagirale na usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovjesti u Crnoj Gori. Na sjednicu su Obradović i Kostić ušli noseći transparente "Vučić i Milo - braća blizanci" i "Srbijo, zašto ćutiš?". Stali su za govornicu i pitali članove vladajuće koalicije zašto ne reagiraju na usvajanje Zakona i uhićenje zastupnika Demokratskog fronta.

Kaos u parlamentu Crne Gore Potpuni kaos u Podgorici: U parlamentu letjele flaše i čupali se mikrofoni, zastupnici završili na policiji

N1 Srbija piše da je šef kluba zastupnika SNS-a Martinović ustao je iz klupe i prišao govornici, ali je između njega i Obradovića stao Kostić, a zatim je šef Dveri odgurao Martinovića. Nastao je kaos i guranje u čemu je, osim članova Dveri i vladajuće koalicije, sudjelovao i ministar obrane Aleksandar Vulin. Situacija ubrzo smirila, a Obradović i Kostić su napustili parlament.

Zbog kontroverznog su zakona šake u petak letjele i u Podgorici kada su zastupnici Demokratskog fronta željeli sprječiti izglasavanje zakona. Zalijetali su se prema zastupnicima vladajuće koalicije, gađali ih flašama, čašama, čupali su im mikrofone i pokušali baciti suzavac u dvoranu.