Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Koliko Kim Jong-un ima godina - nitko ne zna. Neki tvrde da ima 30, drugi 31 ili 32.


Sjevernokorejski diktator Kim Jong-un prošle je godine slavio rođendan u društvu slavnog košarkaša Dennisa Rodmana koji je samo za njega zaigrao košarku i otpjevao mu 'Sretan rođendan'. Ove godine od vođinog rođendana ni spomena.

Pretpostavlja se kako je Kim Jong-un rođen 8. siječnja, no kao i s većinom drugih stvari u Sjevernoj Koreji, to nije sigurno, piše CNN.

'Jedni tvrde da je rođen 1984., drugi 1983. dok neki misle da je godina rođenja 1982.', kaže Cheong Seong-chang sa Sejong instituta u Južnoj Koreji.

Prijašnjih godina Kim je dijelio slatkiše djeci 7. siječnja, po uzoru na oca i djeda koji su to isto radili na svoje rođendane. Tako bi 16. veljače, odnosno 14. travnja, stanovnici Sjeverne Koreje dobili poklone a djeca slatkiše, u zemlji bi se održavale parade praćene pjesmom i blještavilom.

Međutim, rođendan sadašnjeg vođe, u tri godine koliko je na vlasti, ipak se obilježava nešto skromnije. Prema kalendaru Sjeverne Koreje, vođin rođendan ove godine neće biti ni državni praznik. Nagađa se kako je to zato jer se Kim pokušava prikazati kao skromni momak, ne ekstravagantan, a osim toga, ako bi počeo slaviti rođendane, ljudi bi se počeli pitati koliko ima godina.

Vezani članci Vojna parada u Pjong Jangu - 1 Vojna smotra u Sjevernoj Koreji, lansirali balističku raketu s podmornice: "Veličanstvene elitne postrojbe i nepobjedive zračne snage" Slika nije dostupna Tajne snimke otkrile frustracije bivšeg diktatora koje je naslijedio i njegov sin

FOTO Što se dogodilo s Kim Jong Unovim obrvama?

Da je rođen 8. siječnja saznalo se kada je to otkrio Kenji Fujimoto, bivši kuhar Kim Jong-ila, oca današnjeg diktatora.

'Smatra se da je to točan datum, ali ga Sejverna Koreja nikad nije službeno potvrdila', kaže Cheong.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook