Zbog pandemije gotovo nezapaženo prolazi važna vijest. Sjeverna Makedonija je konačno, nakon godina odbijanja i čekanja - primljena u Nato savez.

Galerija


Predstavnici tehničke vlade te zemlje unatoč riziku nisu propustili doći u Bruxelles. U sjedištu saveza upriličena je manja svečanost podizanja zastave nove članice i intoniranje himne. 

Vezani članci Ilustracija, makedonska zastava (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Srbija reagirala prosvjednom notom zbog poštanske marke s kartom Hrvatske iz NDH Sjeverna Makedonija primljena u NATO savez Makedonci nam poštanskom markicom željeli zahvaliti, no napravili su ogromnu pogrešku

Glavni tajnik saveza Jens Stoltenberg u prigodnom je govoru istaknuo kako je ovo povijesni trenutak za Sjevernu Makedoniju - dobar za stabilnost zapadnog Balkana te za međunarodni mir i sigurnost. 

''U vremenima poput ovih, prijatelji i saveznici su važniji nego ikad i Sjeverna Makedonija sad ima najbolje prijatelje i saveznike na svijetu. Snažniji smo i sigurniji zajedno nego sami. Dobrodošla u NATO!", rekao je Stoltenberg.