Zbog pandemije gotovo nezapaženo prolazi važna vijest. Sjeverna Makedonija je konačno, nakon godina odbijanja i čekanja - primljena u Nato savez.

Galerija


Predstavnici tehničke vlade te zemlje unatoč riziku nisu propustili doći u Bruxelles. U sjedištu saveza upriličena je manja svečanost podizanja zastave nove članice i intoniranje himne. 

Vezani članci Borbeno vozilo Bradley Amerikanci dali zeleno svjetlo: 76 američkih oklopnih vozila Bradley stiže u Hrvatsku Policija na ulicama Beča nakon terorističkog napada - 5 U Švicarskoj uhićeno dvoje ljudi povezanih s napadom u Beču, oglasila se i makedonska policija

Glavni tajnik saveza Jens Stoltenberg u prigodnom je govoru istaknuo kako je ovo povijesni trenutak za Sjevernu Makedoniju - dobar za stabilnost zapadnog Balkana te za međunarodni mir i sigurnost. 

''U vremenima poput ovih, prijatelji i saveznici su važniji nego ikad i Sjeverna Makedonija sad ima najbolje prijatelje i saveznike na svijetu. Snažniji smo i sigurniji zajedno nego sami. Dobrodošla u NATO!", rekao je Stoltenberg.