Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pobunjenici su zauzeli nekoliko vojnih postrojenja i veće količine teškog oružja.


Pobunjenici su u četvrtak ušli u dijelove Moreka, strateškog grada u središnjoj provinciji Hami. Time su nastavili niz uspješnih ofenzivnih akcija kojima osvajaju dijelove teritorija, čime žele prekinuti opskrbne pravce sirijske vojske i učvrstiti poziciju u Damasku, rekli su aktivisti iz Sirijskog opservatorija za ljudska prava.

>> Carla del Ponte otkrila prekomjerno granatiranje u Siriji

Vezani članci Slika nije dostupna UN-ovi inspektori za kemijsko oružje napustili Damask Slika nije dostupna U kemijskom napadu u Siriji korišten je sarin, evo kako on djeluje na ljude

Pobunjenici su uspjeli napredovati diljem zemlje, zauzevši nekoliko vojnih postrojenja i veće količine teškog oružja te osnažujući prijetnju uporištu predsjednika Bašara al-Asada u Damasku nakon 21 mjeseca pobune protiv njegova režima. U srijedu su objavili da su zauzeli šest gradova u Hami, a u četvrtak su borbe izbile u Moreku, gradu na autocesti koja povezuje dva najveća sirijska grada Damask i Alep.

'U Moreku je osam nadzornih točaka i dva sigurnosna vojna stožera. Uspiju li preuzeti nadzor nad njime, potpuno će prekinuti opskrbne pravce između Hame i Damaska do provincije Idlib', kaže se u priopćenju Sirijskog opservatorija za ljudska prava. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook