Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Davos na pijesku"

Bojkot zbog smaknuća novinara: U Rijadu počela investicijska konferencija bez najvećih "igrača"

Investicijska konferencija u Rijadu (Foto: AFP)
Investicijska konferencija u Rijadu (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Investicijska konferencija u Rijadu (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Unatoč bojkotu dijela stranih investitora i zemalja, u Rijadu je u utorak otvorena investicijska konferencija, takozvani Davos na pijesku.

Saudijska Arabija, najveći svjetski izvoznik nafte, pokušava smanjiti svoju ovisnost o cijeni ''crnog zlata'' te modernizirati gospodarstvo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna stvar Jedna od najvećih investicija u hrvatski turizam: Hotelski div počinje s gradnjom Ivana Petrović - 1 Skup u Münchenu Reporterka Dnevnika Nove TV otkrila što se događalo iza kulisa elitnog sastanka: "Bilo je riječi o Hrvatskoj, a Zapad je u velikoj depresiji"

Stoga bi ova investicijska konferencija trebala privući desetke milijarde dolara stranih investicija, mahom s područja tehnologije, međutim sve je došlo u pitanje nakon brutalnog ubojstva novinara Jamala Khashoggija.

Svoja gostovanja na konferenciji, kojoj je domaćin saudijski princ Mohammed bin Salah, otkazali su čelni ljudi velikih svjetskih korporacija poput JPMorgan Chasea, Ubera i Siemensa.

"Kao što znate, ovo su za nas u Saudijskoj Arabiji teški dani. Prolazimo kroz svojevrsnu krizu koja proizlazi iz žalosnog i gnjusnog incidenta koji se dogodio u Turskoj. Nitko u Kraljevini ne može to opravdati ili objasniti, i od vrha vlasti nadalje to nas je vrlo uznemirilo, i naravno kralj je jasno rekao kako će se provesti istraga i da će odgovorni biti kažnjeni", rekao je na otvaranju konferencije saudijski ministar energetike Khalid al-Falih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene