Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruska policija objavila je da su na dalekom istoku zemlje pronašli čovjeka koji je prije 11 godina dezertirao iz vojske te se sve vrijeme skrivao u šumi.


Neimenovanog 30-godišnjaka policija je tražila još od 2004. godine kada je napustio vojarnu na Kamčatki, godinu dana nakon što je unovačen. U mjesecima nakon što je dezertirao, njegova obitelj 'identificirala' je njegovo tijelo, a slučaj je zaključen. No, desetljeće kasnije stanovnici jednog sela u regiji Petropavlovsk Kamčatski prijavili su policiji da se u šumi pokraj njihova mjesta naselio sumnjivi stanovnik.

Vezani članci Napadač na sveučilištu u ruskom Permu Prije pohoda napadač objavio fotografiju na kojoj je naoružan do zuba - ''Želim povrijediti svakoga tko mi stane na put'' Glasovanje u Rusiji Izlazne ankete u Rusiji: Pobjedu odnosi vladajuća stranka, ali sa slabijim rezultatom nego inače

SAD I RUSIJA IMAJU ISTI CILJ No hoće li se moći dogovoriti

Policija je dotičnog brzo uhvatila, a on im je otkrio detalje o svojem skrivanju od zakona: 'Rekao je policiji da je napravio malu kuću od građevinskog materijala koji je uzeo iz najbližeg grada. Skupljao je bobice, gljive i metal, a za preživljavanje je radio i na farmi svinja te pecao ribe.'

Svoju obitelj nije ni pokušao kontaktirati. Ministarstvo unutarnjih poslova još nije sigurno hoće li protiv njega podići optužnicu, piše BBC.


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook