Vatrogasci, ilustracija (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) - 7
Vatrogasci, ilustracija (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) - 7

Nekoliko eksplozija se dogodilo u ponedjeljak kada je buknuo požar u skladištu streljiva u Krasnojarskom kraju, u Sibiru, u Rusiji, pri čemu je ozlijeđeno nekoliko ljudi.


"Gore dva objekta. U njima je oko 40.000 topovskih granata kalibra 125 i 152 mm", objavila je državna agencija TASS pozivajući se na anonimni izvor. Četiri osobe su nakon incidenta primljene u bolnicu, a kako piše Sputnik, među ozlijeđenima je i jedno dijete. Zasad nema informacija o poginulima. Evakuirani su stanovnici u krugu od 20 km oko mjesta nesreće, blizu grada Ačinska.

Vezani članci Prosvjed u Moskvi (Foto: AFP) Na prosvjedu u Moskvi 50.000 okupljenih tražilo slobodne izbore: ''Dosta ste nam lagali'' Raketa, Ilustracija (Foto: BRUCE WEAVER / AFP) U testiranju rakete poginulo pet djelatnika Rosatoma u Rusiji

Oštećeno je nekoliko stambenih zgrada na kojima su izbijena prozorska okna, navodi TASS.

Posljednjih godina se u bivšim sovjetskim republikama dogodilo nekoliko sličnih nesreća u vojnim skladištima. Krajem lipnja je više ljudi poginulo u požaru i u eksplozijama u skladištu streljiva u susjednom Kazahstanu. (V.P./Hina)