Vatrogasci, ilustracija (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) - 7
Vatrogasci, ilustracija (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) - 7 Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Nekoliko eksplozija se dogodilo u ponedjeljak kada je buknuo požar u skladištu streljiva u Krasnojarskom kraju, u Sibiru, u Rusiji, pri čemu je ozlijeđeno nekoliko ljudi.


"Gore dva objekta. U njima je oko 40.000 topovskih granata kalibra 125 i 152 mm", objavila je državna agencija TASS pozivajući se na anonimni izvor. Četiri osobe su nakon incidenta primljene u bolnicu, a kako piše Sputnik, među ozlijeđenima je i jedno dijete. Zasad nema informacija o poginulima. Evakuirani su stanovnici u krugu od 20 km oko mjesta nesreće, blizu grada Ačinska.

Vezani članci Povratak ruskih diplomata iz Sjeverne Koreje Ruski diplomati Sjevernu Koreju morali napustiti na vlastiti pogon: "Putnički prijevoz je zaustavljen, bio je to dug i težak put kući" Bager Kopanje bagerom završilo ogromnim iznenađenjem za sve prisutne

Oštećeno je nekoliko stambenih zgrada na kojima su izbijena prozorska okna, navodi TASS.

Posljednjih godina se u bivšim sovjetskim republikama dogodilo nekoliko sličnih nesreća u vojnim skladištima. Krajem lipnja je više ljudi poginulo u požaru i u eksplozijama u skladištu streljiva u susjednom Kazahstanu. (V.P./Hina)