Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedna od maskota Olimpijade

VIDEO U Putinovim rukama i snježni leopard postaje mica maca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Olimpijske igre u Rusiji koje će biti najskuplje u povijesti! Završne pripreme nadgleda predsjednik Vladimir Putin, a po dolasku u Soči prvo je posjetio centar za snježne leoparde...

Ruski predsjednik Vladimir Putin ušao je u kavez i podragao mladunče snježnog leoparda. U rukama Vladimira Putina bio je miran, a kada su ga okružili novinari leopard se poprilično uznemirio. 'Svidjeli smo se jedno drugome. Pitajte ga! Ja volim životinje', komentirao je na to Putin.

Pročitajte i ovo Aleksej Navaljni Forenzičko izvješće Procurili strašni detalji o smrti Alekseja Navaljnog: Četiri sata bio je čvrsto vezan za ruke i noge Slika nije dostupna Kaos sa smještajem FOTO Novinari u čudu: Ovo ih je dočekalo u hotelima u Sočiju

Ugroženi snježni leopard jedna je od tri maskote Zimskih olimpijskih igara u Sočiju. Prije pet godina Putin je odlučio obnoviti njihovu populaciju. Baš kao što je s 50 milijardi dolara obnovio crnomorski grad Soči. 'Olimpijske igre u Sočiju ostavit će značajno naslijeđe. Nije promijenjen samo vanjski izgled grada, koji je sada ljepši i udobniji, nego se promjene vide i na socioekonomskom, kulturnom i razvoju okoliša', smatra Putin.

Osim što je izgradio super moderne sportske objekte, Putin je zbog Igara u Sočiju izgradio potpuno nove pruge i ceste kako bi te objekte smještene uz obalu i na planinama povezao. Izgrađeno je i više od 40 tisuća soba namijenjenih natjecateljima i turistima.

FOTO Još bizarniji toaleti u Sočiju: Evo što su sve zabranili!

Nakon obilaska, šef Međunarodnog olimpijskog odbora bio je i više nego zadovoljan. '''Predvečerje je zimskih olimpijskih igara u Sočiju. Vidimo da su Rusija i Rusi ispunili obećanja. Pripremili ste pozornicu za najbolje zimske sportaše na svijetu', poručio je predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach.

No, ne ide sve glatko. Radovi kasne, pa su neki hoteli još uvijek u izgradnji. Organizatori su naišli na podsmijeh kada su otkriveni toaleti s dvije wc školjke u jednoj prostoriji. Tvrde da toaleti nisu dovršeni, te će među njima biti pregrada.

Najveći je problem sigurnost. Olimpijskim odborima i natjecateljima prijetilo se bombaškim napadima. Austrijski olimpijski odbor jučer je primio pismo u kojem se prijeti otmicom dvoje sportaša. Zato u Soči neke reprezentacije stižu s osiguranjem iz matičnih zemalja. Šest tisuća natjecatelja iz cijelog svijeta u Sočiju će čuvati 37 tisuća policajaca i vojnika. U Crno more stigli su i ratni brodovi. Čini se da je više-manje sve spremno za 22. Zimske olimpijske igre.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene