Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Deseci tisuća na ulicama

U Rimu prosvjed protiv Montijeve politike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više desetaka tisuća prosvjednika okupilo se u subotu u Rimu na prosvjedima pod nazivom 'No Monti Day' protiv nezaposlenosti i otpuštanja, mjera štednje i poreznih politika talijanskog premijera Marija Montija, izvijestili su talijanski mediji.

Prosvjedna povorka ulicama Rima krenula je u 14 i 30 na čelu s transparentom "Uz Europu koja se buni, otjerajmo Montijevu vladu". Po procjenama organizatora na prosvjedima u Rimu okupilo se oko 150.000 ljudi iz svih dijelova Italije, a skup su podržali i organizirali uglavnom ljevici skloni sindikati, političke stranke, studenti, nevladine organizacije i aktivističke udruge kako bi "dali glas i oblik mnogima koji odbacuju i suprotstavljaju se Montiju i njegovim politikama društvenog masakra".

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca"

>> Monti bi razmotrio mogućnost da ponovno vodi vladu

Skup je praćen pojačanim mjerama sigurnosti kako bi se izbjegli incidenti poput onih na prosvjedima u listopadu prošle godine te je duž smjera kretanja prosvjedne povorke zabranjeno parkiranje vozila, koja su prošle godine palile skupine najradikalnijih prosvjednika, i blokirane su sporedne ulice kako bi se spriječila skretanja prema zgradama državnih institucija.

Neki od prosvjednika u subotu su na poslovnicu banke Unipol bacali jaja, petarde i boce, a trgovci su zastrašeni mogućim ponavljanjem nasilja "urbane gerile", odnosno radikalne anarhističke skupine "black blok" zatvorili svoje prodavaonice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene