Najmanje osmero ljudi je ubijeno nakon što je zaposlenik tvrtke koja upravlja putničkom željeznicom u San Joseu otvorio vatru usred spremišta za vlakove.

Galerija


Zamjenik lokalnog šerifa Russell Davis rekao je kako je ubijen i napadač, no nije mogao potvrditi kako je stradao kao ni je li policija upotrijebila oružje.

Vezani članci Autobus, ilustracija Policija o zvjerskom iživljavanju državljanina Srbije u autobusu u Njemačkoj, uhićen je i optužen za pokušaj ubojstva: "Napao je iz čista mira" Napadač na sveučilištu u ruskom Permu Prije pohoda napadač objavio fotografiju na kojoj je naoružan do zuba - ''Želim povrijediti svakoga tko mi stane na put''

Također je kazao kako se napad dogodio u dijelu za održavanje i servis vlakova odbacivši nagađanja o pucnjavi unutar glavnog centra za upravljanje.

Napad se dogodio oko 7 sati ujutro po lokalnom vremenu na kolodvoru za putničku željeznicu kojom upravlja Uprava za prijevoz u dolini Santa Clara.

"Sad smo u vrlo mračnom trenutku za naš grad. Učinit ćemo sve da se ovakvo nešto u gradu nikad ne ponovi", izjavio je na izvanrednoj konferenciji za medije gradonačelnik San Josea Sam Liccardo.

FBI je potvrdio da su i njihovi agenti na poprištu zločina te "pomažu u istrazi".

Masovne pucnjave u SAD-u nisu rijetkost s obzirom da nacija ima jednu od najvećih stopa posjedovanja oružja u svijetu, javlja Reuters.