Naoružani muškarac ubio je u bolnici u Chicagu policajca i još dvije osobe prije nego što je i on stradao u pucnjavi.

Galerija


Muškarac je prvo zapucao na parkiralištu ispred bolnice a zatim je nastavio s pucnjavom u bolničkom predvorju, rekli su svjedoci lokalnim televizijskim postajama.

Vezani članci Agent FBI-a, arhiva (Foto: AFP) Ubijena dva agenta FBI-a na Floridi, upucani dok su izvršavali sudski nalog Policija u SAD-u Stravičan zločin: Ubio muškarca i petero male djece, a žena s ozljedama opasnim po život hitno prevezena u bolnicu

Policijski službenik Samuel Jimenez stradao je u razmijeni vatre s ubojicom nakon što je ušao u bolnicu, objavio je policijski glasnogovornik na Twitteru. Napadač je također mrtav, objavili su vatrogasci.

Svjedok Hector Avitia za CBS Chicago rekao je kako je iz bolnice, gdje je čekao nalaze za suprugu, kroz prozor vidio napadača na parkiralištu, odjevenog u crno, kako puca na nekog tko leži na tlu. Dodao je kako je potom na parkiralište stigao policijski džip te je napadač zapucao na policajca, potom ispalio još nekoliko hitaca prema osobu na tlu, a zatim ušao u bolnicu gdje se čulo još nekoliko hitaca. Drugi svjedok je rekao kako je osoba na tlu bila žena u liječničkoj kuti. 

Policija: obračun u Chicagu rezultat obiteljskih odnosa

Pucnjava u kojoj je u ponedjeljak napadač ustrijelio liječnicu ispred bolnice u Chicagu prije nego što je upao u zgradu i ubio ljekarničku pomoćnicu i policajca rezultat je obiteljskog nasilja, objavila je policija koja je usmrtila napadača.

Napadač je poznavao liječnicu Tamaru O'Neal koju je ubio ispred bolnice Mercy, rekao je na konferenciji za novinare Eddie Johnson dodajući da se radilo o bivšim zaručnicima.

Čikaški mediji prenose da je sukob izbio kad je napadač zatražio vraćanje zaručničkog prstena. Njegov identitet nije objavljen. (R.S/Hina)