Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Neuspjeli prosvjed

U prosvjedima oporbe u Rusiji 120 privedenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo 120 osoba, među kojima i bivši potpredsjednik ruske vlade Boris Nemcov su privedeni u Sankt Peterburgu u trenutku kada su se spremali sudjelovati u prosvjedima koje je organizirala oporba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jednog jutra na mostu FOTO: Šaljivci na most nacrtali penis Slika nije dostupna I to se događa FOTO: Parkirali na krivom mjestu

Ruska policija privela je gotovo 68 osoba u Moskvi i pedesetak u Sankt Peterburgu, tijekom prosvjeda što ih lokalne vlasti prethodno nisu odobrile. Moskva je nedavno dopustila tradicionalno okupljanje oporbe svakog 31. u mjesecu, što je aluzija na članak 31 ustava koji jamči slobodu prosvjeda, uz ograničenje broja prosvjednika na 800.

>> Etnički sukobi u Moskvi: Uhićeno 800 osoba

No gradske su vlasti zabranile druge prosvjede koji su se u središtu Moskve trebali održati na poziv šefa Nacionalno-boljševičke stranke Eduarda Limonova, čiji se članovi nisu solidarizirali s ostalim kolegama iz oporbe, jer su se usprotivili ograničenom broju demonstranata. Uz Limonova su privedeni oporbeni čelnici Nemcov i čelnik mladeži stranke Jabloko Ilja Jašin.

Agencije prenose kako je nastala pomutnja s obzirom na to da su jedni prosvjedi bili odobreni, a drugi zabranjeni, a održavali su se na istome mjestu u središtu Moskve na trgu Triumfalnaja. Predstavnici oporbe kritizirali su policiju zbog privođenja osoba koje su željele sudjelovati u ranije dopuštenim prosvjedima.(Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene