Migranti, ilustracija (Foto: AFP)
Migranti, ilustracija (Foto: AFP) Foto: AFP

U pokušaju bijega od policije, 33 migranta su ozlijeđena u prometnoj nesreći u Sjevernoj Makedoniji nakon što im je vozilo izletjelo s ceste, javlja u subotu agencia DPA.


Kombi s migrantima sletio je u petak s autoceste kod Demir Kapije u 14 metara duboki jarak, a među ozlijeđenima ima i djece, javili su makedonski mediji, pozivajući se na državnog tužitelja.

Vezani članci Migranti - 2 Stručnjak za sigurnost: "Otisak na leđima izbjeglica potječe ili od štapa ili od pendreka, a ne od oružja kakvo spominju" Migranti u BiH - 34 Centar za mirovne studije o tvrdnjama MUP-a: "Iza ovih svjedočanstava, snimki i izvještaja ne stoje nikakve zavjere"

Do nesreće je došlo nakon što je vozač iskočio iz vozila i pobjegao policiji koja je htjela zaustaviti kombi. Mladi, 24-godišnji vozač je državljanin Sjeverne Makedonije, a u nesreći je pretrpio teške ozljede.

Od zatvaranja balkanske rute, migranti, čija su odredišta zemlje zapadne Europe, pokušavaju prijeći granice uz pomoć krijumčara ljudi. Nakon Grčke i Turske, Sjeverna Makedonija je također privlačna migrantima za ilegalne prelaze.

Na tisuće migranata je na svom putu zapelo u Srbiji i BiH. (Hina)