Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strava u Hondurasu

U požaru u zatvoru najmanje 357 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan lokalni vatrogasac kazao je da im je zbog pucnjave zabranjen ulazak u zatvor, no Daniel Orellana, ravnatelj zatvora, rekao je da nije bilo pobune zatvorenika.

Najmanje 357 osoba poginulo je u velikom požaru koji je buknuo u honduraškom zatvoru u Comayagui, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 4 Ugovori potpisani Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara: "Ovo je nova mogućnost, nova snaga" Vinko Hrabar spasio dijete iz gorućeg automobila Spasili djete iz plamena Pronađen i drugi heroj, njegovo prezime sve govori: "Vidio sam žensku ruku okrenutu prema djetetu..."

Među poginulima većinom su zatvorenici koji su ostali zatočeni u ćelijama, a lokalni mediji javljaju da je poginuo i šef vatrogasaca te jedna žena.

Više od 30 zatvorenika teško je opečeno, a prevezli su ih u bolnice na liječenje. Nije poznato koliko je zarobljenika pobjeglo za požara.

' U ćelijama je mnogo pougljenjenih tijela. U utorak navečer došlo je do pucnjave u zatvoru u trenucima kad je, kako se pretpostavlja, izbio požar', izvijestio je glasnogovornik vatrogasaca.

Jedan lokalni vatrogasac pak kazao je da im je zbog pucnjave onemogućen ulazak u zatvor, no Daniel Orellana, ravnatelj zatvora, dodao je da nije bilo pobune zatvorenika.

Zatvorenici zapalili madrace?

'Imamo dvije hipoteze zašto je došlo do požara. Jedna je da su zatvorenici zapalili madrace, a druga da je došlo do kratkog spoja u elektroenergetskom sustavu', kaže Orellana.

Vojska, policija i rodbina zatvorenika nalaze se ispred zatvora, a mnogo je nezadovoljnih jer nemaju informacije o najmilijima.

Ovo je jedan od najgorih požara koji su se dogodili u nekom od zatvora Južne Amerike. Dodajmo i da mediji izvještavaju kako je u zatvoru u Comayagui bilo više od 800 zatvorenika što premašuje zatvorski kapacitet. Takav problem prisutan je u većini zatvora u Hondurasu.

Nakon požara, s policijom su se sukobile obitelji poginulih zatvorenika. Oni su, naime, htjeli ući u zatvor, no policija ima to nije dopustila. Kako bi ih spriječili, pucali su u zrak, javlja Reuters. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene