Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Magnituda 6,2

U potresu u Peruu 145 ozlijeđenih, 125 kuća oštećeno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje je 145 osoba ozlijeđeno, uglavnom lakše, a 125 kuća je oštećeno u potresu magnitude 6,2 koji je u noći na ponedjeljak pogodio područje Ice, blizu obale na jugu Perua.

Civilna zaštita popisala je ‘145 ozlijeđenih osoba, 125 kuća neprikladnih za stanovanje i 581 stradalu osobu’ u pokrajini Ici, po novom izvješću objavljenom tijekom večeri, nakon zbrajanja štete u gradskim i seoskim područjima.

Pročitajte i ovo Policijski auto Po nalogu EPPO-a Cure detalji akcije europskih tužitelja: Zbog milijunske prijevare uhićeni direktor kutinske tvrtke, sudski vještak i ovlašteni inženjer elektrotehnike Ilustracija Zatreslo se Potres zatresao Rumunjsku i Srbiju

 

‘Većina ozlijeđenih prošla je s lakšim ozljedama koje su posljedica paničnog bježanja iz doma’, rekao je direktor civilne zaštite u Ici Cesar Chonate za radio RPP.

Potres se dogodio 11 minuta nakon ponoći, a epicentar mu je bio 47 km jugozapadno od Ice, na dubini od 48 km, izvijestio je Peruanski geofizički zavod (IGP). IGP nije proglasio uzbunu na cunami.

Potres se jako osjetio u Ici, gradu s dvjestotinjak tisuća stanovnika blizu obale, 300 km južno od Lime te u obližnjim gradovima Piscu i Caneteu.

Potres se slabije osjetio u Limi i gradovima u unutrašnjosti poput Junina i Ayacucha.

Većina oštećenih i srušenih kuća bile su sagrađene od sirove, nepečene opeke, po pisanju peruanskih medija.

U ponedjeljak ujutro područje Ice pogodio je još jedan, nešto slabiji potres magnitude 4, izvijestio je IGP.

U kolovozu 2007.
okolicu Pisca i Ice pogodio je potres snage 7,9 stupnjeva u kojemu je poginulo više od 500 ljudi, a 200.000 je ostalo bez krova nad glavom.

IGP ističe da je peruanska obala na ‘pacifičkom vatrenom prstenu’ na kojemu se događa 85 posto seizmičke djelatnosti na Zemlji. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene