Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća na Volgi

Ronioci zatekli 100 tijela u potonulom brodu, među njima i 30-ero djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U potonulom brodu na Volgi nalazi se još 100 tijela putnika i članova posade. Među njima su i tijela 30-ak djece.

Spasioci tvrde kako se u samom potonulom brodu još vijek nalaze tijela stotinu ljudi, uključujući i tijela tridesetero djece, prenosi RT. Ronioci koji su stigli do potonulog broda, kucali su po oplati, čekajući signal da je netko možda još uvijek živ, no takvog signala nije bilo.

Pročitajte i ovo Jozo Bekavac, brat Marka Bekavca Mjeseci užasa Brat hrvatskog kapetana zarobljenog u Turskoj: "Živimo u neizvjesnosti. Spomenuo je trgovinu drogom, a u zatvoru su najgori zločinci" Jadrolinija trajekt Može primiti do 1800 putnika VIDEO 18 milijuna eura vrijedna investicija za što bolju ljetnu sezonu: Goste očekuje usluga dostojna kruzera

'Udarali su po oplati broda i čekali da se netko odazove. Na nesreću, nitko se nije javljao. Osvijetlili su unutrašnjost broda i vidjeli tijela unutra', rekao je Igor Parshin, šef lokalnog ureda ruskog ministarstva za izvanredna stanja.

Jedan preživjeli je rekao da 56-godina star riječni brod brzo potonuo u oluji nakon što se prevrnuo na jednu stranu i da su mnogi poginuli, izvijestila je agencija Interfax. Spasitelji i skupina od 47 ronilaca pod svjetlima pretražuju vode oko mjesta potonuća. Izgledi da će se naći novi preživjeli su "vrlo mali", rekla je, međutim, glasnogovornica ruskog ministarstva za izvanredna stanja.

Jedan muškarac je rekao da se u igraonici prije potonuća broda nalazilo tridesetero djece, prenijela je agencija Interfax.
Jedno je tijelo nađeno, a 85-ro ljudi je spašeno s broda na kojem su se nalazile 182 osobe, rekla je glasnogovornica Irina Andrianova.

Brod je plovio prema regionalnoj prijestolnici Kazanu, oko 830 kilometara istočno od Moskve, a potonuo je 80 kilometara južno od njega i tri kilometra od obale, na dubini od 20 metara. Ruska televizija je objavila da je 'Bulgaria' izgrađena 1955. u tadašnjoj Čehoslovačkoj, a služila je kao riječni kruzer na Volgi. Krstarenja najvećom ruskom rijekom popularna su među Rusima i stranim turistima.  Za sada nema informacija ima li među nestalima i stranih državljana. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene