Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U poplavi smrtno stradalo 52 ljudi, 100 nestalo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotinjak osoba vode se kao nestale, nakon poplava u kojima su 52 osobe izgubile život, a uništeno je više tisuća kuća na zapadu Afganistana, doznaje se od mjesnih vlasti.

Riječ je, kako navode vlasti, o najtežim poplavama u Afganistanu u zadnje vrijeme.

Pročitajte i ovo Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu" Potraga za malenom Dankom ušla je u treći dan Nestala u utorak U BiH uhitili trojicu koji su tvrdili da imaju informacije o malenoj Danki, nevjerojatno je što su izjavili nakon uhićenja

U izvješćima u petak spominjala se brojka od 47 mrtvih i 60
nestalih.

Trupla 52 osobe, među njima i djece, pronađena su pošto je olujno nevrijeme s kišom koje je prouzročilo poplavu pogodilo pokrajinu Baghdis uz granicu s Turkmenistanom, kazao je načelnik spasilačke ekipe Habibullah Mourghabi.

Pijavica je poharala šest sela duž rijeke Mourghab, uništivši tisuću kuća i ugrozivši živote više tisuća ljudi, prema istom izvoru.

NATO-ove međunarodne snage za pomoć sigurnosti (ISAF) poslale su na lice mjesta liječničku ekipu.

Inače, poplave u Afganistanu dolaze nakon višegodišnjeg razdoblja suše koja je osobito teško pogodila pokrajinu Baghdis i zbog koje je više stotina obitelji moralo napustiti svoja ognjišta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene