Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Broj poginulih u poplavama i klizanju terena u južnoj Kini popeo se na najmanje 71 osobu, uz prognoze o nastavku obilnih kiša u tome području.


Više od 640.000 ljudi bilo je prisiljeno napustiti svoje domove, javila je kineska novinska agencija Xinhua pozivajući se na dužnosnike resornog ministarstva. Xinhua dodaje kako se očekuje da će obilne kiše, koje su izazvale poplave, nastaviti padati i idućih nekoliko dana.

Vezani članci Slika nije dostupna Kina: Klizanja terena odnijela najmanje 38 života Slika nije dostupna VIDEO: Zemlja progutala kuću i obitelj

Prema javljanju agencije, tijekom prošloga tjedna nekoliko je
provincija, Hunan, Guangdong, Guangxi, Guzihou, Jiangxi i Fujian, bilo pogođeno obilnim padalinama. Televizijske snimke prikazivale su razrušene domove i poplavljena polja, a prema podacima ministarstva ukupni su gospodarski gubici dosegli sumu od 3,43 bilijuna yuana (436 milijuna američkih dolara, odnosno 327 milijuna eura). 

Najgore je pogođena provincija Guangdong, srce kineske izvozne lake prerađivačke industrije, koja je, prema Xinhui, pretrpjela štete u vrijednosti od 160 milijuna dolara, odnosno 119,81 milijun eura, iako za sada nema izvješća o štetama na proizvodnim pogonima.

Sezonske kiše praćene velikim poplavama svakoga ljeta pogađaju Kinu odnoseći ljudske živote i izazivajući materijalne štete.