Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob mladih i snaga reda

U pariškom predgrađu lakše ranjen 21 policajac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadeset i jedan policajac je lakše ranjen, a osam osoba je privedeno u noći sa subote na nedjelju u sukobima mladih i snaga reda u jednom zapadnom pariškom predgrađu, nakon moguće zasjede, doznaje se od policijskog izvora.

Incidenti u četvrti Mureaux su počeli kada je pozvana policija zbog zapaljenog automobila. Stotinjak mladih je napalo policajce, od kojih je 21 ranjen pri bacanju kamenja. Policija je našla četrdesetak Molotovljevih koktela pripremljenih za upotrebu, pa se razmatra mogućnost pripreme zasjede za policiju.

Pročitajte i ovo Ruska policija privela najmanje 400 osoba, uključujući Alekseja Navalnog (Foto: AFP) Privedeno 400 osoba Više od 1000 ljudi marširalo središnjom Moskvom i skandiralo: "Rusija će biti slobodna" Slika nije dostupna Proveli noć u policiji Jajima na ministarstvo: Policija pustila privedene supredsjednike stranke Slobodna Hrvatska

Policija drži da su incidenti povezani sa smrću mladića iz četvrti 8. ožujka kojeg su policajci ubili tijekom 'legitimne obrane'. Minstrica unutrašnjih poslova Michele Alliot-Marie je najavila 'pojačanje sigurnosti u tim četvrtima i najoštrije odgovore na slične situacije'. U srijedu je predsjednik Nicolas Sarkozy zatražio od ministrice Alliot-Marie da mu do kraja ožujka podnese plan akcije jačanja borbe protiv nasilnih bandi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene