Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema preživjelih

U padu zrakoplova poginulo 22 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U padu putničkog zrakoplova argentinske kompanije Sol u srijedu navečer u Patagoniji na jugu Argentine poginulo je 22 ljudi, doznaje se od službenog izvora.

'Nismo našli preživjele. Sve je karbonizirano i u tisućama komada, rekao je direktor lokalne bolnice koja je na mjesto pada poslala vozila hitne pomoći. Tvrtka Sol je u priopćenju navela da je zrakoplov tipa Saab 340 na letu 5428, u kojem je bilo 19 putnika i tri člana posade, nestao s ekrana radara, te da se srušio nedaleko od grada Prahuaniyeua pošto je poslao poziv za pomoć.

Glasnogovornik kompanije je potvrdio da u nesreći nema preživjelih. Zrakoplov je letio između gradova Neuquena i Comodoro Rivadavije, 1.800 km jugozapadno od Buenos Airesa. Područje nesreće se nalazi južno od turističkog grada San Carlosa de Barilochea.Područje nesreće se nalazi južno od turističkog grada San Carlosa de Barilochea.

Identitet žrtava nije priopćen, ali izvori bliski civilnom zrakoplovstvu su naveli da su tu liniju često koristili djelatnici naftnih kompanija koje rade u Patagoniji. Prema priopćenju, posljednja veza sa zrakoplovom uspostavljena je u 20,50 h po mjesnom vremenu, kada je zrakoplov već imao problema. Put je trebao trajati nešto kraće od dva sata, a u zrakoplov se nalazilo goriva za tri i pol sata leta, naveo je isti izvor.

U zrakoplovu se nalazilo 18 odraslih putnika, jedna maloljetna osoba i tri člana posade, a vatrogasci su potvrdili da nema preživjelih. Posljednje zrakoplovne katastrofe argentinskih zrakoplovnih kompanija dogodile su se 1997. pri padu zrakoplova DC-9 kompanije Austral u Urugvaju kad su poginula 74 putnika i člana posade, te 1999. kada je pri neuspjelom polijetanju zrakoplova tvrtke LAPA iz zračne luke u Buenos Airesu poginulo 65 ljudi. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U Ciglanskim barama Slavonski Brod: Pronađeno mrtvo tijelo muškarca Slika nije dostupna Očevid u tijeku Sesvete: Pronađeno tijelo mrtvog muškarca

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene