Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U padu hrvatskog zrakoplova troje mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojica Hrvata, 53-godišnji pilot, 35-godišnji mehaničar i 19-godišnji student pilot, poginula su jučer u padu zrakoplova Cessne nedaleko od slovačke prijestolnice Bratislave.

Zrakoplov je letio na redovni servis u Slovačku, rekao je šef policije za regiju Bratislave Pavel Brath za televizijsku postaju TA3.

Pročitajte i ovo Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći u Kaštel Sućurcu Građani spasili dijete Kaštela zavijena u crno, motociklisti i mlada vozačica smrtno stradali: "Ovo je prometni terorizam, kazna bi trebala biti izravni zatvor"

Policija nije komentirala mogući uzrok nesreće u kojoj su poginula trojica Hrvata, iako je navodno u trenutku nesreće na tom području bila slaba vidljivost zbog guste magle.

Istražitelj iz Ureda slovačkih pilota, Ladislav Grell, rekao je da bi analize olupine zrakoplova mogle potrajati nekoliko mjeseci, javila je slovačka novinska agencija TASR.

"Od ovoga što možemo vidjeti ovdje, očito je da se radi o vertikalnom padu", kazao je dodajući da ovaj tip zrakoplova nema crne kutije.

Prema procjenama, u zrakoplovu je bilo oko 50 litara goriva u vrijeme nesreće. 

Olupina je razbacana na području promjera od 100 metara, sve do obližnjeg kanala Sursky i jezera Lysy.

Hrvatsko ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka ranije je priopćilo da su tri muške osobe poginule u padu hrvatskog zrakoplova, koji je prilikom slijetanja u zračnu luku Bratislava u ponedjeljak udario u zemlju, ali nije navelo identitet poginulih.

Ministarstvo navodi da je riječ je o zrakoplovu Cessna T 303
registarskih oznaka 9 A-DGV, čiji je vlasnik Getro d.o.o. Zagreb. 

Zrakoplov je proizveden 1983. godine, dvomotorni je i ima šest sjedala (pilot plus pet putnika).

Zrakoplov je, iz zasad još uvijek neutvrđenih razloga, oko 9.27 sati pao oko 1 kilometar od zračne luke Bratislava, a prema prvim informacijama poletio je iz Zagreba kako bi obavio servis, navodi se u priopćenju ministarstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene