Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U padu vojnog helikoptera na istoku Tadžikistana koji je prevozio pripadnike elitne postrojbe tadžikistanske vojske u srijedu poginulo je 28 vojnika, rekli su vojni izvori.


'Poginuo je 21 pripadnik specijalnih jedinica Alfa nacionalnog odbora za sigurnost i sedam vojnika', rekao je jedan vojni izvor. Helikopter je pao u regiji Rašt, 180 kilometara istočno od prijestolnice Dušanbea. Snage tadžikistanske vojske na tom području vode vojne operacije nakon što je u napadu na vojni konvoj 19. rujna ubijeno 28 a ranjeno 12 vojnika.

Ured za tisak Nacionalne garde potvrdio je pogibiju samo četiri vojnika i nije želio komentirati podatak o većem broju poginulih. Glasnogovornik Nacionalne garde je rekao da se vjeruje da je pad prouzročio kvar na letjelici ne navodeći dodatne pojedinosti. Mogućnost da je riječ o napadu isključili su i drugi izvori rekavši da je riječ o nesreći.

Vezani članci Ruska vojska, ilustracija Europski dužnosnik smanjio procjene: "Rusija je uz ukrajinsku granicu nagomilala 100.000 vojnika" Slika nije dostupna U padu helikoptera u Meksiku poginulo 11 vojnika

Regija Rašt je bila uporište islamske pobune tijekom građanskog rata u Tadžikistanu devedesetih godina prošlog stoljeća kada su se islamski gerilci borili protiv autoritarnog režima Emomalija Rahmona. (Hina)