Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen je

Tunižanin planirao teroristički napad ricinom: "To su dimenzije koje dosad u Njemačkoj još nismo doživjeli"

Njemačka policija (Foto: Getty Images)
Njemačka policija (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images
Tunižanin koji je prošlog tjedna uhićen zbog sumnje u planirani teroristički napad kemijskim sredstvima planirao je napad većih razmjera, a pripreme su bile u poodmakloj fazi, objavio je u srijedu šef Njemačkog ureda za borbu protiv kriminala (BKA) Holger Muench.

"Radi se u ovom slučaju o vrlo konkretnim pripremama napada bio-bombom i to su dimenzije koje dosad u Njemačkoj još nismo doživjeli", rekao je Muench u razgovoru za javni servis RBB radio.

Pročitajte i ovo Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni Izrael bombardirao Rafu - 2 Na najvišem sudu UN-a Velesilu teško optužili i traže hitne mjere: "Time su omogućili genocid..."

Prošlog tjedna u Koelnu uhićeni 29-godišnji državljanin Tunisa već je, kako je objasnio Muench, proizveo "dovoljnu" količinu visokotoksičnog ricina i preko interneta nabavljao dijelove za izradu bombe.

"Pritom je upao u oči jednoj stranoj obavještajnoj službi koja nam je ukazala na njegove aktivnosti, nakon čega je i uhićen", rekao je Muench i dodao kako još nije posve jasno gdje je napad planiran i jesu li, osim osumnjičenog, u pripremi sudjelovale i druge osobe.

Čelnik njemačkog ureda za borbu protiv kriminala u razgovoru je objasnio kako je opasnost od terorističkih napada u Njemačkoj i dalje velika, ali da su veliki napadi poput onih u Parizu i Bruxellesu "manje vjerojatni" zbog činjenice da je tzv. Islamska država znatno oslabljena. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene