Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milorad Obradović

U Njemačkoj uhićen bosanski Srbin zbog ratnog zločina u Prijedoru

Njemačka policija, arhiva (Foto: AFP)
Njemačka policija, arhiva (Foto: AFP) Foto: Afp
Njemačke vlasti uhitile su bosanskog Srbina osumnjičenog za zatočenje i pogubljenje 120 bošnjačkih civila u Prijedoru u ljeto 1992., priopćilo je u ponedjeljak državno odvjetništvo BiH.

Na temelju raspisane tjeralice iz BiH njemački policajci uhitili su na području Münchena Milorada Obradovića, osumnjičeog da je u srpnju 1992. sudjelovao u nezakonitom zarobljavanju oko 120 civila bošnjačke nacionalnosti iz Prijedora, koji su nakon toga zatočeni, strijeljani i ubijeni na lokalitetu Kipe-Ljubija.

Pročitajte i ovo Izrael bombardirao Rafu - 2 Na najvišem sudu UN-a Velesilu teško optužili i traže hitne mjere: "Time su omogućili genocid..." Petr Bystron Isplivale audiosnimke Političar populističkog AfD-a pod pritiskom javnosti: "Nisam primio nikakav novac za širenje proruskih pozicija"

Obradovića se tereti da je osobno iz strojnice ubio troje bošnjačkih civila na stadionu nogometnog kluba Rudara.

Državno odvjetništvo navodi da su njemačka pravosudna tijela već pokrenula postupak ekstradicije i očekuju da će osumnjičeni uskoro biti predan vlastima BiH.

Pravosudne institucije tragale su više mjeseci za osumnjičenim Obradovićem, a u sklopu istog predmeta jedan osumnjičenik nedavno je uhićen u Crnoj Gori. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene