Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaustavljanje širenja virusa

Znanstvenici imaju dobre vijesti: U Njemačkoj stopa reprodukcije koronavirusa pala ispod kritične točke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stopa reprodukcije koronavirusa u Njemačkoj opet je pala ispod kritične točke. Jedna osoba tako i dalje u prosjeku zarazi manje od jedne dodatne osobe.

Stopa reprodukcije koronavirusa u Njemačkoj pala je opet ispod kritične točke 1 na procijenjenih 0,94, nakon što je u ponedjeljak došla do 1,07, objavio je Institut za javno zdravlje i kontrolu bolesti Robert Koch.

Pročitajte i ovo Studenti voze tramvaje u Nuernbergu - 2 Problem u Njemačkoj Zbog manjka radne snage, traže studente da voze tramvaje: ''Moramo istražiti sve mogućnosti'' Zaštitna maska, ilustracija Predlaže njemački političar Vraćaju se maske? "Broj zaraženih koronavirusom ponovno raste"

Takozvani broj R označava da bi sada u prosjeku 100 zaraženih ljudi zarazilo 94 drugih tijekom perioda od 24 sata, što znači da broj novih zaraza usporava nakon što je rastao početkom tjedna. "Zasad ne očekujemo novi trend porasta", rečeno je u dnevnom izvješću RKI-a, kao i to da se ukupan broj slučajeva u Njemačkoj smanjuje.

Potvrđeni slučajevi koronavirusa u Njemačkoj porasli su u posljednja 24 sata za 933 te sada ta brojka iznosi 179.508, pokazale su brojke Instituta. Broj smrtnih slučajeva porastao je za 116 i sada iznosi 7.533.

Njemačku se u svijetu promatra kao najuspješniju veliku europsku zemlju po pitanju dosadašnjeg zaustavljanja širenja virusa, među ostalim i zahvaljujući masovnim testiranjima, koja su omogućila djelomično pokretanje ekonomije. Kancelarka Angela Merkel redovito je spominjala da stopa reprodukcije koronavirusa mora ostati ispod 1 kako bi se spriječilo da zdravstveni sustav ne kolabira.

Merkel bi u srijedu pred zastupnicima trebala odgovarati na pitanja. Merkel, fizičarka čije su se jednostavno elaborirane procjene držale kao modeli znanstvenog pristupa krizi, u ponedjeljak je apelirala na Nijemce da se drže pravila socijalne distance kako bi se usporila pandemija.

U utorak je poručila zastupnicima iz svoga konzervativnog bloka da Njemačka mora pomoći susjednim zemljama Europske unije da ožive svoje ekonomije nakon krize koronavirusa, potvrdili su neki od sudionika. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene