Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon zagađenja jaja i peradi

U Njemačkoj i meso svinja kontamirano dioksinom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je natprosječno visoka razina dioksina otkrivena u jajima i mesom peradi, dioksin je otkriven i u svinjskom mesu na sjeveru Njemačke.

'Pregledom svinjskog mesa utvrđena je povišena razina dioksina na poljodjelskoj farmi koja je koncem prošlog tjedna zatvorena iz opreza, nakon otkrića onečišćenih dodataka za životinjsku hranu', rekao je glasnogovornik ministarstva za zaštitu potrošača pokrajine Donje Saske.

Pročitajte i ovo Svinja Čekaju svoj novac Dozvola svinjokolje obradovala je mnoge, ali nisu svi sretni: "Nisu problem prazni svinjci..." Tena Stipanović i Matea Drmić Zeleno svjetlo za kolinje Olakšanje koje su dugo čekali: "Ovo su sretne vijesti, ali vjerujem da se to moglo i prije"

>> 'Njemačka mora usmrtiti životinje kontaminirane dioksinom'

>> Zbog dioksina prekinuta isporuka s tisuću farmi

Otrovano meso se neće prodavati, a životinje će se usmrtiti i njihove strvine spaliti. Dosad je u Donjoj Saskoj zbog dioksina uništeno 100.000 komada jaja. Moguće je da će se ovih dana uništiti još 100.000. Inače, po rezultatima ankete objavljenim u nedjelju, svaki peti Nijemac više ne jede jaja.

Uzrok onečišćenja vjerojatno je gotovo 3.000 tona masti iz tvrtke Harles & Jentzsch iz Uetersena, na sjeveru zemlje, koju je u studenome i prosincu kupilo 25 proizvođača stočne hrane u četirima saveznim državama.

Afera s dioksinom u Njemačkoj počela je 3. siječnja. Njemačka je od tada zatvorila 4.700 farma i uništila 100.000 komada jaja zbog opasnosti od onečišćenosti životinjske hrane dioksinom. U međuvremenu je 3.000 farma ponovno dobilo dopuštenje za rad. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene