Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Njemačkoj Dalaj lama popularniji od Ratzingera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nijemci više vole Dalaj lamu nego svog sunarodnjaka papu Benedikta XVI., pokazalo je istraživanje časopisa Der Spiegel.

Anketa časopisa Der Spiegel pokazala je da je tibetanski vjerski i politički vođa uzor za 44 posto ispitanih, dok je papa Benedikt XVI. uzor za 42 posto ispitanika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pet tisuća slušatelja Dalaj lama u Mariboru pozvao na jačanje duhovnih vrijednosti Slika nije dostupna Držat će predavanja Dalaj lama stigao u Sloveniju

Dalaj lama osobito je popularan među mladima i obrazovanijima, pokazalo je istraživanje javnog mnijenja.

Polovica ispitanih vjeruje kako im taj budistički čelnik "može dati savjete o životu", rezultati su ankete kojom je utvrđeno i da Nijemci budizam smatraju simpatičnijom religijom od kršćanstva.

Upitani koja je najmiroljubivija religija, 43 posto ispitanih odgovorilo je budizam, a 41 posto kršćanstvo. 

Samo jedan posto odlučilo se za islam.

Papu Benedikta XVI., inače Bavarca, ovoga su tjedna kritizirali njemački protestanti zbog vatikanskog dokumenta kojim se potvrđuje prvenstvo Katoličke crkve, a ostale kršćanske religije ocijenjuju kao "manjkave", pa čak i da "nisu prave crkve".

Tibetanski duhovni vođa, nagrađen 1989. godine Nobelovom nagradom za mir zbog zalaganja za miroljubivo rješenje problema Tibeta, trebao bi 19. srpnja stići u desetodnevni posjet Njemačkoj.

Tijekom boravka održat će niz predavanja i filozofskih razgovora na teniskom stadionu u Hamburgu i sudjelovati na međunarodnom kongresu budističkih redovnika i redovnica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene