Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U nizozemskoj rijeci pronađena je dobroočuvana olupina broda iz 15. stoljeća.


Dio povijesti ponovno je 'isplivao' na površinu i to u Nizozemskoj gdje su arheolozi u dubinama rijeke u Kampenu pronašli srednjovjekovni brod iz 15. stoljeća.

Vezani članci Provjereno: Radnici u pilani 4 mjeseca bez plaće - 2 Rade krvav posao u pilani, bez plaće su četiri mjeseca, a šefa nisu vidjeli godinama: "Lagano se gubim, to je takav psihički pritisak“ Omiš: Prosvjedi zbog zatvaranja ceste - 1 Prosvjed u Omišu: Planiraju im zatvoriti cestu pa će biti prisiljeni na dug obilazak ili plovidbu brodicom

Pretpostavlja se da je ovaj srednjovjekovni brod nekoć plovio Baltičkim i Sjevernim morem. Otkriven je sasvim slučajno, javlja Reuters.

Brod je nevjerojatno očuvan, a pronašli su ga građevinski radnici koji su provodili podzemne analize s ciljem iskopavanja obližnje luke.

Prema analizama stručnjaka brod je izrađen čvršće od ostalih brodova koji su se izrađivali u to doba, a zbog te činjenice su ga lako izvukli na površinu bez straha od njegova oštećenja. Zbog toga što je dugi niz godina proveo pod vodom, čuvat će se na vlažnom mjestu.