Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U nizozemskoj rijeci pronađena je dobroočuvana olupina broda iz 15. stoljeća.


Dio povijesti ponovno je 'isplivao' na površinu i to u Nizozemskoj gdje su arheolozi u dubinama rijeke u Kampenu pronašli srednjovjekovni brod iz 15. stoljeća.

Vezani članci Vojko Obersnel na riječkom karnevalu maskiran u Jovanku Broz - 1 Jedna je maska na Riječkom karnevalu posebno nasmijala: Prepoznajete li tko se krije u liku Jovanke Broz? Plinski plamenik Smanjenje cijene neće svi osjetiti jednako: U ovom gradu stanovnici će od travnja uštedjeti samo tri kune na 100 prostornih metara plina

Pretpostavlja se da je ovaj srednjovjekovni brod nekoć plovio Baltičkim i Sjevernim morem. Otkriven je sasvim slučajno, javlja Reuters.

Brod je nevjerojatno očuvan, a pronašli su ga građevinski radnici koji su provodili podzemne analize s ciljem iskopavanja obližnje luke.

Prema analizama stručnjaka brod je izrađen čvršće od ostalih brodova koji su se izrađivali u to doba, a zbog te činjenice su ga lako izvukli na površinu bez straha od njegova oštećenja. Zbog toga što je dugi niz godina proveo pod vodom, čuvat će se na vlažnom mjestu.