Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obračun s milicijom

Nigerija: U napadima Boko Harama 24 ubijena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dvama napadima na sjeveroistoku Nigerije, koji se pripisuju islamističkoj skupini Boko Haram kao odgovor na akcije privatnih milicija, poginule su 24 osobe.

Kako navodi jedna preživjela osoba i medicinski izvor, u napadu koji se u nedjelju dogodio u Bami poginulo je 18 ljudi. Od jednog mještanina i od vojnog izvora doznaje se da je u ponedjeljak u Damasaku šest osoba izgubilo život. Ta dva mjesta, međusobno udaljena 200 km, nalaze se u državi Bornu.

Vojska koja je usred ofenzive na sjeveroistoku zemlje kako bi se obračunala s islamističkom pobunom što već četiri godine potresa to područje, potaknula je ustroj privatnih milicija koje pomažu u potrazi za pripadnicima Boko Harama.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Ilustracija teško je ozlijeđena Strava u Zagrebu: Ponudio djevojci prijevoz pa je nakon svađe izbacio iz auta, udario i vukao po cesti

>>Nigerijska vojska tvrdi da je vođa Boko Harama mrtav

"Došli su u vojnoj odori rekavši da su pripadnici JTF-a", vojnih snaga prisutnih na tom području, rekao je Mallam Bakura Module koji je preživio napad u Bami.

"Htjeli su vidjeti pripadnike privatne milicije, ali su zapucali na njih i ubili 14 a ranili 10 ljudi", rekao je.

Po riječima čelnika bolnice u Maiduguriju koji je htio ostati anoniman, četvorica ranjenih su umrla u ponedjeljak pa se ukupan broj žratava penje na 18.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene