Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Nepalu uhićeno 100 tibetanskih prosvjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepalska je policija u utorak uhitila više od 100 tibetanskih prosvjednika ispred viznog ureda kineskog veleposlanstva u glavnom gradu Kathmanduu, dok istovremeno Ujedinjeni narodi izražavaju sve veću zabrinutost zbog tih uhićenja.

Ovo su prvi prosvjedi tibetanskih izbjeglica u Nepalu pred kineskim veleposlanstvom od početka kampanje prije dva tjedana protiv kineske vladavine na Tibetu.

Pročitajte i ovo Laxman Bhandari, sugovornik Bolja budućnost Radnici iz Nepala vole Lijepu Našu, a sad je stigao rječnik koji će im uvelike pomoći: ''Hrvatska u srcu'' Ram Bahadur Bamjan Štuju ga kao božanstvo Uhićen Dječak Buda zbog silovanja djevojčice i nestanka vlastitih sljedbenika: Pokušao je i sam nestati, nije mu baš upalilo

Policija je priopćila da je prosvjednike uhitila nakon što su se oglušili na upozorenja da napuste prostor ispred kineskog viznog ureda.

Ured Visokog povjerenika za ljudska prava u Nepalu (UNHCR-Nepal) izrazio je "duboku zabrinutost zbog proizvoljnih uhićenja i pritvora nekoliko stotina osoba".

UNHCR ističe da nepalske vlasti krše osnovna ljudska prava, poput slobode kretanja, izražavanja i miroljubivog okupljanja.

Nepalska vlada opetovano ponavlja da Tibet smatra dijelom Kine te da neće tolerirati nikakve protukineske aktivnosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene