Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Napulju izgorjela dva romska naselja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva romska naselja koja su njihovi stanovnici tijekom noći bili napustili izgorjela su oko podneva u Napulju, na jugu Italije, javila je ANSA.

Dva romska naselja u prigradskoj četvrti Ponticelli koja je bila poprište žestokih prosvjeda Napolitanaca pošto je mladi Rom u subotu pokušao oteti sasvim maleno dijete.

Pročitajte i ovo Ilustracija Grupa Granica Potresne priče ljudi iz sive zone: Morala je roditi sama u šumi, dijete je umotala u svoju majicu Deseci ozlijeđenih u nesreći trajekta Drama u Napulju VIDEO Trajekt se zabio u pristanište u popularnoj turističkoj destinaciji: Velik je broj ozlijeđenih

Vatrogasci su tek bili ugasili prvi požar kada je buknuo drugi nekoliko desetaka metara dalje. Kako navodi policija, požari su trebali onemogućiti Rome da se vrate u naselja kada napetost zbog tog događaja popusti.

U utorak ujutro nepoznate osobe su bacile molotovljeve koktele na jedno naselje u Ponticelliju, zapalivši četiri barake, pri čemu nije bilo žrtava.

U utorak navečer više stotina ljudi, među kojima nekoliko skupina mladih s palicama, prosvjedovali su u blizini nekoliko romskih naselja u toj četvrti, bacajući kamenje na Rome.

Rumunji, a osobito Romi rumunjskog podrijetla ne nailaze na dobrodošlicu u talijanskom puku koji ih drži odgovornima za nesigurnost u zemlji.

U Italiji prema službenim podatcima živi oko 342.000 Rumunja, ali katolička humanitarna organizacija Caritas procjenjuje da ih je 556.000. Do tako naglog porasta broja Rumunja u Italiji došlo je nakon ulaska te zemlje u EU u siječnju 2007.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene