Obavijesti Video Pretražite Navigacija
12 stradalih

U napadu na hotel u Maliju 5 ubijenih djelatnika UN-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istragom se utvrđuju točne okolnosti događaja.

Pet ugovornih djelatnika koji rade za UN-ovu misiju u Maliju (MINUSMA) po jedan Malijac, Nepalac i Južnoafrikanac i dvojica Ukrajinaca ubijeni su u napadu islamističkih gerilaca na hotel u Sevareu, u središtu zemlje, objavila je MINUSMA.

Pročitajte i ovo Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Dio crnogorske narkobande U centru Zagreba scene kao iz akcijskog filma: Pred sud izvedena skupina koja se tereti za krijumčarenje kokaina Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

Ukupno je 12 osoba, među kojima petorica vojnika i trojica talaca, smrtno je stradalo nakon što su islamistički gerilci u petak napali hotel u gradu Sevareu u središtu Malija u kojemu odsjedaju stranci i osoblje UN-a, izvijestio je glasnogovornik malijske vlade Shogel Kokala Maiga u subotu.

MINUSMA ponavlja oštru osudu terorističkog napada u Sevareu i žali za žrtavama napada na hotel Byblos, prema priopćenju.

Policija okončala talačku krizu u gradu Sevare u Maliju

Istragom se utvrđuju točne okolnosti događaja.

Napadači koji nisu službeno identificirani i čiji je broj još nepoznati upali su u petak oko 7 sati u hotel Byblos.

Specijalna policija Malija uz pomoć francuskih vojnika uspjela je u subotu rano ujutro osloboditi četiri ugovorna zaposlenika UN-a - dvoje državljana Južnoafričke Republike, jednog Rusa i jednog Ukrajinca, rekla je glasnogovornica UN-ove misije u Maliju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene