Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istragom se utvrđuju točne okolnosti događaja.


Pet ugovornih djelatnika koji rade za UN-ovu misiju u Maliju (MINUSMA) po jedan Malijac, Nepalac i Južnoafrikanac i dvojica Ukrajinaca ubijeni su u napadu islamističkih gerilaca na hotel u Sevareu, u središtu zemlje, objavila je MINUSMA.

Vezani članci Grčka policija, arhiva Krvavi obračun u Ateni: Ubijene vođe crnogorskog mafijaškog klana ispred svojih obitelji, grčki mediji i javnost zgroženi divljačkim činom Navodni napadač u Splitu Brat ubojice iz Splita potvrdio je da je napadnut: "Mislili su da se osvećuju i da to može išta promijeniti. A ne može"

Ukupno je 12 osoba, među kojima petorica vojnika i trojica talaca, smrtno je stradalo nakon što su islamistički gerilci u petak napali hotel u gradu Sevareu u središtu Malija u kojemu odsjedaju stranci i osoblje UN-a, izvijestio je glasnogovornik malijske vlade Shogel Kokala Maiga u subotu.

MINUSMA ponavlja oštru osudu terorističkog napada u Sevareu i žali za žrtavama napada na hotel Byblos, prema priopćenju.

Policija okončala talačku krizu u gradu Sevare u Maliju

Istragom se utvrđuju točne okolnosti događaja.

Napadači koji nisu službeno identificirani i čiji je broj još nepoznati upali su u petak oko 7 sati u hotel Byblos.

Specijalna policija Malija uz pomoć francuskih vojnika uspjela je u subotu rano ujutro osloboditi četiri ugovorna zaposlenika UN-a - dvoje državljana Južnoafričke Republike, jednog Rusa i jednog Ukrajinca, rekla je glasnogovornica UN-ove misije u Maliju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook