Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U napadima na Gazu deseci poginulih i ranjenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U izraelskim napadima na pojas Gaze u posljednjih 24 sata poginule su 23 osobe, uključujući 16 militanata i majku s dvije male kćeri. To je bio najsmrtonosniji dan sukoba od povlačenja Izraela prošle godine.

U napadu je, prema podacima Palestinaca, ranjeno 76 ljudi. Nasilje je došlo u vrijeme kada je Izrael također angažiran u sukobu s gerilcima libanonskog Hezbollaha na svojoj sjevernoj granici. 

Pročitajte i ovo Libanonske hitne službe okupile su se na mjestu napada Jasna poruka Zlokobna poruka Hezbolaha nakon što su Izraelci dronovima likvidirali drugog čovjeka Hamasa Ilustracija Nema mira Rat sve bliže širenju na nova područja: "Moramo biti spremni za ofenzivu ako..."

Borbe u Gazi počele su nakon što su militanti povezani s Hamasom oteli jednog izraelskog vojnika 25. lipnja. Izrael je pokrenuo ofenzivu kaka bi spasio vojnika, ali je osim toga odlučio spriječiti militante da ispaljuju rakete na izraelske gradove.
Devet poginulih izraelskih vojnika 

Tijekom jučerašnjeg dana u borbama s gerilcima Hezbollaha na jugu Libanona poginulo je devet izraelskih vojnika, a više od 20 ih je ranjeno.  

Izraelska vojska upala je u zasjedu u blizini Bint Jbaila. Vojnici su bili u ophodnji područjem za koje su mislili kako je "očišćeno" od gerilaca Hezbollaha.

Još je jedan vojnik poginuo, a zasad nepoznat broj ih je ranjen u iznenadnom napadu Hezbollahovih boraca u obližnjem selu Maroun al-Rasu. 

U međuvremenu su libanonske snage sigurnosti izvijestile da su dva borca Hezbollaha ubijena u sukobima s izraelskim vojnicima u uporištu gerilske skupine u gradu Bint Jbeil.

Izraelski vojni izvori kažu kako je u borbama ubijeno najmanje 30 muslimanskih gerilaca. Hezbollah je priznao gubitak 19 svojih pripadnika tijekom prošla četiri dana.
Izraelci srušili radio-relej pokraj vojne baze

Izraelske vojne snage pogodile su radio-relej pokraj baze libanonske vojske sjeverno od Bejruta, javljaju libanonski mediji.

Privatna TV postaja LBC javlja da su zrakoplovi bombardirali vojnu bazu u Aamchitu, 50 kilometara sjeverno od Bejruta i da su u tom napadu srušili radio-relejni toranj koji pripada Radio Libanonu. Ta je postaja kasnije javila da su napad izveli brodovi izraelske mornarice koji su topovima gađali to područje.

Izraelski vojni izvori su za agenciju AP izjavili da je napadnut
radar u blizini baze, jer su se njime služili borci Hezbollaha koji su raketom pogodili izraelski ratni brod prije desetak dana. Taj izvor nije precizirao je li napad izveden iz zraka ili s mora.
Hezbollah i dalje raketira sjeverni Izrael

Militanti Hezbollaha nastavili su napade iz južnog Libanona na sjeverni Izrael ispalivši najmanje 10 raketa tipa Kaćuša na grad Safed, javili su izraelski mediji.

Nije bilo izvješća o stradalima, ali je raketni napad prouzročio velik požar nedaleko od Safeda.

Tijekom dvotjednih sukoba u sjevernom Izraelu je zabilježen niz požara i uništene su stotine tisuća drveća, prioćio je Židovski nacionalni fond Keren Kayemet LeIsrael.

Izraelski zrakoplovi nastavili su četvrtak ujutro bombardirati južni Libanon. U napadima su poginule tri osobe. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene