Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Separatisti stežu obruč

U najnovijim borbama u Ukrajini poginulo 15 vojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Borbe u Ukrajini nastavljaju se u subotu, a proruski separatisti stežu obruč oko vladinih snaga i u posljednja su 24 sata ubili petnaestoricu vojnika.

Ministar obrane Stepan Poltorak rekao je da su separatisti snažno pojačali pritisak na Debalceve, važno željezničko čvorište sjeveroistočno od Donecka, te na susjedni grad Vuhlehirsk.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raketni udari Velik ruski napad na Ukrajinu, Poljska digla borbene avione: "Glavni cilj neprijatelja su naši ljudi" Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni"

"Najteže je stanje u području Vuhlehirska jer teroristi pokušavaju zauzeti grad i položaje za napredovanje i opkoljavanje Debalceva", rekao je vojni glasnogovornik Andrij Lisenko.

Dok propadaju pregovori, ginu civili

Pobunjenici i dalje prijete Marijupolju, gradu od pola milijuna stanovnika na jugoistoku zemlje, na obali Azovskoga jezera, rekao je Lisenko.

"Na cijeloj liniji sukoba izgubili smo 15 vojnika, a 30 je ranjeno", rekao je novinarima Poltorak.

Najnoviji sukobi nastavak su nasilja koje je izbilo u petak, kad je u granatiranju Donecka, Debalcevea i drugih područja ubijeno više od 20 civila. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene