Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Borbe u Ukrajini nastavljaju se u subotu, a proruski separatisti stežu obruč oko vladinih snaga i u posljednja su 24 sata ubili petnaestoricu vojnika.


Ministar obrane Stepan Poltorak rekao je da su separatisti snažno pojačali pritisak na Debalceve, važno željezničko čvorište sjeveroistočno od Donecka, te na susjedni grad Vuhlehirsk.

Vezani članci Slika nije dostupna Europa zabrinuta zbog Navaljnova zdravstvenog stanja, ali i napetosti između Rusije i Ukrajine: "Situacija je vrlo opasna" Ukrajinska vojska G7 osuđuje gomilanje ruske vojske na granici s Ukrajinom: Zaustavite provokacije i smirite napetosti

"Najteže je stanje u području Vuhlehirska jer teroristi pokušavaju zauzeti grad i položaje za napredovanje i opkoljavanje Debalceva", rekao je vojni glasnogovornik Andrij Lisenko.

Dok propadaju pregovori, ginu civili

Pobunjenici i dalje prijete Marijupolju, gradu od pola milijuna stanovnika na jugoistoku zemlje, na obali Azovskoga jezera, rekao je Lisenko.

"Na cijeloj liniji sukoba izgubili smo 15 vojnika, a 30 je ranjeno", rekao je novinarima Poltorak.

Najnoviji sukobi nastavak su nasilja koje je izbilo u petak, kad je u granatiranju Donecka, Debalcevea i drugih područja ubijeno više od 20 civila. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook