Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši gradonačelnik čečenskog glavnog grada Groznog ubijen je tijekom noći sa srijede na četvrtak u Moskvi, a policija smatra da se radi o naručenom ubojstvu, izjavio je u četvrtak jedan policijski izvor, a prenose ruski mediji.


Gilani Šepijev (36) ustrijeljen je nedaleko od ulaza u svoj dom u Moskvi. Ubojica je ispalio dva metka u Šepijeva iz pištolja s prigušivačem prije nego što je pobjegao automobilom, rekao je dužnosnik policije. 'Ovo ubojstvo je naručeno i izravno je povezano s ranijim aktivnostima žrtve', rekao je izvor.

Vezani članci Napad u Parizu (Foto: AFP) ''Vidio sam ga s nožem u ruci, izgledao je kao luđak'': Pariški napadač je Čečen, policija mu privela roditelje Ramzan Kadirov (Foto: AFP) Kadirov o zabrani ulaska u SAD: "Jadni Amerikanci! Imaju sreće, još nisam dobio naređenje da kročim tamo"

Ubijeni čečenski dužnosnik bio je na čelu nadzornog tijela za provođenje zakona između 2004. i 2006. godine. Preselio se u Moskvu nakon što je teško ozlijeđen u pokušaju atentata u Groznom 2006. To je već treći slučaj ubojstva bivšeg čečenskog dužnosnika u Moskvi od rujna 2008.