Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Talijanska obalna straža izvijestila

U moru nestalo 150 migranata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici talijanske obalne straže u srijedu su izvijestili kako su u srijedu oko 4 ujutro spasili 48 od oko 200 ilegalnih migranata s broda koji je doplovio iz sjeverne Afrike, 70 km jugozapadno od Lampeduse te da se preostali migranti smatraju nestalima.

'Zbog loših vremenskih uvjeta, jakog vjetra i nemirnog mora nismo uspjeli angažirati policijske helikoptere te smo uspjeli spasiti samo 48 osoba. Nisu u životnoj opasnosti, ali su jako iscrpljeni i potrebna im je liječnička pomoć', rekao je zapovjednik broda i glasnogovornik obalne straže. 'Zbog nemirnog mora, preopterećenosti i komešanja koje je nastalo u trenutku spašavanja, plovilo na kojemu su se nalazili imigranti prevrnulo se, a iscrpljeni ljudi pali su u more. Pretpostavljamo da su imigranti stigli iz Tunisa', rekao je glasnogovornik.

Pročitajte i ovo Kombi s migrantima Odbio se zaustaviti Optužen Moldavac koji je divljao po Zagrebu u kombiju punom migranata Granični prijelaz Svilaj Pokušali ilegalno ući u Hrvatsku Policajci pretraživali kamion, a onda se oglasio uređaj za otkucaje srca: Objavljeni detalji akcije

>> Novi val imigranata stigao u Italiju, strahuju od egzodusa Libijaca

Od početka godine Italija je suočena s velikim valom imigranata. Smatra se da ih je blizu talijanske obale stiglo oko 22.000, uglavnom iz Tunisa. U posljednjih nekoliko tjedana oko 2.000 izbjeglica, uglavnom s područja Somalaca i Eritrejaca, stiglo je do talijanskog otoka Lampeduse iz Libije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene