Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Meksiku opća mobilizacija zbog poplava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Meksiku traje opća mobilizacija kako bi se pomoglo stotinama tisuća unesrećenih u poplavama koje su zahvatile države Tabasco i Chiapas na jugu zemlje.

Prema službenim podacima poginule su dvije osobe, ali je stanje kritično na 80 posto teritorija Tabasca i moglo bi se pogoršati uz novi hladni val praćen kišama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Napetosti na vrhuncu Sat sudnjeg dana otkucava, ostalo nam je samo 90 sekundi do ponoći: Ovo su najveće prijetnje Vladimir Putin Bijele marame Putin pred najnovijim izazovom: Bi li mu ove žene mogle doći glave?

U državi Tabasco, velikoj poput Belgije s 2,1 milijuna stanovnika u poplavama je zahvaćeno milijun ljudi, rekao je predstavnik organizacije World Vision u Meksiku. Uništeni su svi usjevi.

U državi Chiapas 100.000 ljudi je izolirano nakon urušavanja cesta i mostova.

Meksički predsjednik Felipe Calderon mobilizirao je kopnenu vojsku i saveznu policiju kako bi pokušali spriječiti pljačke. 

Mornarica već opskrbljuje grad Villahermosu, a zrakoplovi C-130 od petka ujutro dovoze liječnike, lijekove i opremu za pomoć, a u pružanju pomoći sudjeluju i kamioni i deseci helikoptera.

Posrijedi je jedna od najtežih prirodnih katastrofa u povijesti
Meksika, a predsjednik Calderon je u petak otkazao putovanje previđeno od 6. do 8. studenoga u Panamu, Kolumbiju i Peru.

Prema službenim podacima poplave su zahvatile 855 mjesta.

U Villahermosi su nabujale rijeke Grijalva i Carriazal probile nasip u noći između četvrtka i petka i poplavile tri četvrtine grada sa 750.9000 stanovnika, koji je sada poptuno izoliran.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene