Policija u Meksiku, arhiva (Foto: AFP)
Policija u Meksiku, arhiva (Foto: AFP) Foto: Afp

Novinar Gumaro Perez (35) koji je pisao o trgovini drogom, ubijen je u utorak tijekom božićne priredbe u školi svoga sina u meksičkoj državi Veracruz.


Perez je ustrijeljen četirima hicima i treći je novinar koji je ove godine ubijen u Veracruzu, dok ih je u cijelom Meksiku ubijeno 12.

Vezani članci U Rapainu Klancu kod Brinja ubijen muškarac - 2 Prijeti mu do 40 godina zatvora: Istražni zatvor za sina kojeg sumnjiče da je sjekirom u snu zatukao oca Slika nije dostupna Za ubojstvo predsjednika Haitija osumnjičeni bivši kolumbijski vojnici, uhićena i dvojica Amerikanaca

Ubojica je, prema svjedočenju očevidaca, ušao u prostoriju u kojoj se održavala božićna priredba i zapucao u Pereza.

Organizacija Reporteri bez granica u povodu Perezova ubojstva priopćila je u utorak da je tijekom 2017. godine 65 medijskih djelatnika ubijeno dok su obavljali svoj posao, a među njima je 50 novinara-profesionalaca.

Meksiko je za novinare jedna od najopasnijih svjetskih zemalja, kaže se u izvješću Reportera bez granica. Prema podacima organizacije Article 19., od 2000. godine u toj je zemlji ubijeno 111 medijskih djelatnika od kojih 38 otkad je u prosincu 2012. godine predsjednik Meksika postao Enrique Pena Nieto. (Hina)