Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Alah' samo za muslimane

U Maleziji napadnute četiri Crkve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Maleziji se održavaju prosvjedi jer je sud dopustio da ne-muslimani koriste riječ Alah. Već su napadnute četiri katoličke crkve.

Pobunjeni muslimani crkve su pokušali zapaliti bacajući na njih Molotovljeve koktele i petrolejske bombe. Automobilima u kojima su bili izloženi kršćanski simboli porazbijani su prozori. Ministar unutarnjih poslova Malezije Hishammuddin Hussein izjavio je za Al Jazeereu: 'Uvjeravamo javnost da ovo nije bila koordinirana i dobro isplanirana akcija.'

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe"

Prvi protesti počeli su prošli petak nakon molitve jer je sud dopustio katoličkoj novini Heraldu da koristi riječ 'Alah' u značenju 'Bog'. Muslimani, naime, smatraju da bi upotreba riječi 'Alah' od strane kršćanska zbunilo muslimane.  Najveće muslimanske stranke složile su se s odlukom suda, no one manje se još uvijek žestoko protive. Iako Hussein uvjerava kršćanske grupe da su sigurne, neke crkve su unajmile zaštitare jer se boje da bi stvari uskoro mogle eksplodirati. Doslovno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene