Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukobi u Iranu

Irak: U krvavom sukobu poginulo 58 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iračka policija zauzela je zgradu pokrajinskog vijeća u Salahedinu, sjeverno od Bagdada, potisnuvši iz nje naoružanu skupinu koja je bila upala u zgradu u krvavoj operaciji u kojoj je poginulo najmanje 58 osoba, doznaje se od sigurnosne službe.

Naoružana skupina koja je bila opremljena i prslucima s eksplozivom, zauzela je u ranim poslijepodnevnim satima tu zgradu u središtu Tikrita, 160 km sjeverno od Bagdada, iskoristivši paniku koju je uzrokovao prvi samoubojički napad ispred zgrade.

'Policiji je trebao jedan sat da očisti zgradu', rekao je čelnik u operativnom zapovjednom središtu u pokrajini Salahedinu, koji je htio ostati neimenovan, u tom bivšem uporištu bivšeg predsjednika Sadama Huseina koji je svrgnut 2003. u američkoj invaziji. Načelnik policijske postaje u općoj bolnici u Tikritu dodao je da je u napadu poginulo 58, a ranjeno je 97 osoba te da je poginulo i šest 'terorista'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti Ilustracija Suspenzija Irački militanti više neće napadati Amerikance na Bliskom istoku, oglasio se Pentagon

>> Zapalili najveću iračku rafineriju nafte, ubijene četiri osobe

Odgovornost za ovaj napad s najvećim brojem žrtava od početka godine još nitko nije preuzeo, ali način njegova izvršenja nosi oznaku Al Kaide. Pokrajina Salahedin, nekadašnje uporište sunitske pobune, i dalje je poprište brojnih napada. 18. siječnja najmanje 50 osoba je poginulo, a 150 je ranjeno u samoubilačkom napadu na centar za novačenje u Tikritu. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene