Muškarac je čekao u redu na aerodromu u Bangkoku. Prišli su mu policajci koji su ga pratili već neko vrijeme. Znali su kako je upleten u ilegalnu trgovinu životinjama.


Službenici u međunarodnoj zračnoj luci u Bangkoku su uhitili 36-godišnjeg putnika prvog razreda, čiji je kofer bio pun beba leoparda, pantera, medvjeda i majmuna. Muškarac je životinje drogirao, a planirao ih je prokrijumčariti do Dubaija.

Vezani članci Lukavi pauci - 28 Srce im je stalo kad su shvatili gdje se sve pauci skrivaju, imate li hrabrosti pogledati ove prizore? Skriveni ljubimci Možete li pronaći skrivene životinje? Toliko su se dobro stopile s pozadinom da su ih vlasnici tražili satima

Policajci koji su ga pratili već neko vrijeme, prišli su muškarcu porijeklom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata dok je čekao za prijavu putnika. Znali su kako je upleten ilegalnu trgovinu životinjama. Kod njega su pronašli dva leoparda, dvije pantere, dva makaki majmuna i azijskog crnog medvjeda.

Policija je izvijestila kako je muškarac u kofere stavio kaveze kako se životinje ne bi mogle micati ukoliko se probude, prenosi MSnbc. Dodali su kako nikada nisu vidjeli sličan pokušaj krijumčarenja životinja.

'Muškarac je u svom kovčegu imao cijeli zoološki vrt', kazali su policajci. (Agencija VLM)