Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Kini zaplijenjeno 400 kilograma lažnog Tamilflua

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u Šangaju zaplijenila je više od 400 kilograma lažnih tableta Tamilflu i uhitila 13 osoba osumnjičenih da su prodajom toga lijeka preko Interneta zaradili najmanje 200.000 dolara, objavili su državni mediji.

Banda je prodavala tablete u nekoliko kineskih provincija i zemalja jugoistočne Azije, prenosi list China Daily. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Drama u Japanu Jedna osoba umrla, a deseci u bolnici zbog tableta: Farmaceutski div povukao ih iz prodaje, sve se istražuje Slika nije dostupna uhićen 36-godišnjak Velika zapljena osječke policije: Pronašli gotovo 3,5 tone duhanske melase, na tisuće komada tableta, gelova i bombona za smirenje, potenciju...

Policija pokušava otkriti još lažnog Tamilflua nakon što je zaplijenila 400 kilograma tableta i 46 tona materijala za njegovu izradu tijekom racija krajem svibnja u Šangaju i u četiri kineske provincije. 

"Sastojci tablete nisu javno objavljeni jer se mogu lako kopirati, a osim toga tehnologija proizvodnje je vrlo opasna jer može prouzročiti eksploziju", navodi list. 

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, do 23. kolovoza u svijetu su se ptičjom gripom zarazile 241 osobe, od kojih su 141 završile smrtno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene