Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija u Šangaju zaplijenila je više od 400 kilograma lažnih tableta Tamilflu i uhitila 13 osoba osumnjičenih da su prodajom toga lijeka preko Interneta zaradili najmanje 200.000 dolara, objavili su državni mediji.


Banda je prodavala tablete u nekoliko kineskih provincija i zemalja jugoistočne Azije, prenosi list China Daily. 

Vezani članci Policija zaplijenila arsenal streljiva u Zadru (Foto: MUP) Zadarska policija kod četvorice muškaraca našla cijeli arsenal vojnog streljiva Autocestom A1 u kombi vozilu prevozili 136,8 kilograma cannabis marihuane (Foto: PU karlovačka) Karlovačka policija u kombiju na autocesti pronašla više od 100 kilograma marihuane

Policija pokušava otkriti još lažnog Tamilflua nakon što je zaplijenila 400 kilograma tableta i 46 tona materijala za njegovu izradu tijekom racija krajem svibnja u Šangaju i u četiri kineske provincije. 

"Sastojci tablete nisu javno objavljeni jer se mogu lako kopirati, a osim toga tehnologija proizvodnje je vrlo opasna jer može prouzročiti eksploziju", navodi list. 

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, do 23. kolovoza u svijetu su se ptičjom gripom zarazile 241 osobe, od kojih su 141 završile smrtno.