Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srušio se Boeing 737

VIDEO Objavljene snimke: Putnički avion sa 132 putnika naglo izgubio na brzini i strmoglavio se okomito na tlo

Boeing 737, ilustracija (Foto: AFP)
Boeing 737, ilustracija (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Boeing 737, ilustracija (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
U Kini se srušio Boeing 737 sa 132 putnika.

Zrakoplov kompanije China Eastern Airlines sa 132 putnika srušio se na jugozapadu Kine, izvijestila je kineska državna televizija, a prenose svjetske novinske agencije.

Avion je pao nedaleko od grada Wuzhoua u regiji Guangxi, što je "izazvalo požar" u planinama, javlja CCTV dodajući da je pokrenuta spasilačka operacija.

Kineska državna televizija navodi da je zrakoplov sa 132 putnika iz Kunminga za Guangzhou imao "nesreću" u regiji Guangxi.

Sky News javlja da je riječ o Boeingu 737. 

Iako su prve informacije govorile o 133 putnika, CNN javlja da su u avionu bila 123 putnika i devet članova posade, dakle ukupno 132 putnika. 

Avion je poletio iz Kunminga, grada u kineskoj pokrajini Yunan, oko 13:11 po lokalnom vremenu, a podaci o letu prestaju u 14:22, na visini od oko 1000 metara pri brzini od 376 čvorova.

Zrakoplov je u Guangzhou trebao sletjeti oko 15 sati po lokalnom vremenu.

Internetska stranica China Eastern Airlinesa kasnije je osvanula u crno-bijelim tonovima, što zrakoplovne tvrtke rade kao odgovor na nesreću u znak poštovanja prema pretpostavljenim žrtvama.

Mediji su citirali jednog od spasioca, koji je rekao da se zrakoplov potpuno raspao. U požaru izazvanom padom aviona izgorio je bambus i drveće prije nego što je ugašen.

Na Twitteru su se pojavile snimke s mjesta nesreće.

Na Twitteru se širi i snimka koja prikazuje letjelicu koja se zabija gotovo okomito u šumu, no ta snimka još nije potvrđena kao autentična.

Flightradar24 na Twitteru navodi kako je avion letio najnormalnije sve dok nije naglo počeo gubiti na visini i na brzini.

Navode i da snimke s radara ukazuju na to da je avion gotovo pa okomito pao na zemlju.  

Sky News  prenosi da je avion nakon naglog gubljenja brzine "ušao u oštro spuštanje". 

 

 


 

 

 

 

 

Sigurnost kineskih aviokompanija je proteklo desetljeće bila među najboljima na svijetu. Posljednja nesreća dogodila se 2010. kad je 44 od ukupno 96 putnika zrakoplova Embraer E-190 poginulo u nesreći pri slijetanju u zračnu luki Yichun zbog slabe vidljivosti.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene