Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Traži znakove inteligentnog života

NAJBOLJI U TRAGANJU ZA IZVANZEMALJCIMA Pušten u rad najveći teleskop na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveći teleskop na svijetu pušten je u nedjelju u rad na jugozapadu Kine i trebao bi pomoći čovječanstvu u potrazi za izvanzemaljskim životom.

Teleskop FAST dug 500 metara, postavljen među planinama brdovite regije Guizhou, počeo je s radom oko podne, objavila je agencija Xinhua.

Pročitajte i ovo HGSS obučava kineske spasioce - 3 Važna razmjena HGSS obučava kineske spasioce: 'Mogli su birati otići bilo gdje u svijetu, a odabrali su nas'' Filipinski ratni brod Odnosi su na prekretnici Proključalo na Dalekom istoku, SAD je spreman intervenirati: "Nitko nas neće pokoriti, odgovorit ćemo na napade"

Izgrađen za 180 milijuna dolara i s reflektorom veličine 30 nogometnih igrališta, teleskop FAST je titulu najvećeg preuzeo od opservatorija Arecibo u Portoriku.

FAST će istraživati svemir i tragati za znakovima inteligentnog života, navodi agencija.

Kineski svemirski program vrijedan milijarde dolara i pod vojnom upravom trebao bi pokazati tehnološki napredak te zemlje.

Peking do 2020. planira u svemiru postaviti trajnu orbitalnu postaju i vjerojatno poslati ljudsku posadu na Mjesec. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene