Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Kini počela trodnevna žalost za žrtvama potresa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Kini je počela trodnevna državna žalost za žrtavama potresa tjedan dana nakon potresa koji je razorio Sečuan i uz sve veću opasnost od epidemija koje prijete preživjelima.

Od izlaska sunca crvene zastave s pet žutih zvijezda spuštene su na pola koplja u cijeloj zemlji, kao i u kineskim diplomatskim misijama u inozemstvu i u Hong Kongu, a put olimpijske baklje i sve proslave biti će prekinute tijekom ta tri dana.

Pročitajte i ovo Potres Nova podrhtavanja Potres kod Rijeke: ''Kratko, ali žestoko!'' Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći u Kaštel Sućurcu Građani spasili dijete Kaštela zavijena u crno, motociklisti i mlada vozačica smrtno stradali: "Ovo je prometni terorizam, kazna bi trebala biti izravni zatvor"

Prvi puta je u zemlji proglašena državna žalost zbog prirodne katastrofe.

Broj mrtvih u svim područjima pogođenim potresom je 32.477, dok je prema najnovijim podacima lokalnih vlasti samo u pokrajini Sečuan, najteže pogođenoj potresom od 12. svibnja, taj broj 32. 173.

Kineske vlasti su izjavile kako se očekuje da će broj poginulih premašiti 50.000. U Sečuanu više od 100.000 vojnika uz pomoć oko 200 stranih spasilaca i dalje neumorno traže preživjele ispod ruševina. 

U ponedjeljak su nekim čudom dvije žene spašene iz ruševina njihovog stana u blizini rudnika ugljena u Sečuanu.

Država je za pomoć deblokirala 5,8 milijardi juana (više od 525 milijuna eura), a ministarstvo za hitna stanja je istaknulo iznos od 9 milijardi juana (813 milijuna eura) skupljenih u Kini i inozemstvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene