Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne namjeravaju se povući

U Kijevu na trgu neovisnosti 70.000 prosvjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nedjelju se u središtu Kijeva okupilo oko 70.000 pripadnika ukrajinske oporbe, iskazujući na taj način ponovno odlučno protivljenje predsjedniku Viktoru Janukoviču.

"Ne namjeravamo se povući. Idemo dalje", poručio je prosvjednicima na Trgu neovisnosti putem mobitela jedan od predstavnika oporbe Dmitrij Bulatov, koji je trenutačno na liječenju u Litvi.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini

Njegov glas odjeknuo je trgom putem razglasa, a okupljeni su reagirali snažnim pljeskom i uzvicima potpore.

Jedan od glavnih oporbenih čelnika Vitalij Kličko pozvao je aktualnog predsjednika Janukoviča na Trg neovisnosti 'kako bi ondje čuo što ljudi o njemu misle i govore', aludirajući na taj način na Janukovičev poziv na javnu raspravu.

VIDEO 'EU je premekana': Procurila nova TAJNA SNIMKA

Kličko je Ukrajince pozvao da razmisle o dolasku na opći jednosatni štrajk u četvrtak 13. veljače te da na ulice izađu ističući državne barjake.

"Ne mogu nas slomiti, jer ćemo se mi nastaviti odlučno boriti", rekao je, pozvavši okupljene da se diljem zemlje organiziraju u jedinicama za samoobranu.

Na marginama tog velikog skupa nekoliko desetaka mladih Kijevljana pod kišobranima se okupilo u znak potpore zaposlenicima ruskoga neovisnog tv-kanala Dozhd (Kiša) kojemu prijeti ukidanje jer glavni kablovski operateri odbijaju emitirati program zbog objavljivanja oštrih priloga protiv predsjednika Putina te prijenosa protuvladinih prosvjeda u Ukrajini.

Mladi su prosvjedovali ističući vrpce u bojama EU-a i Ukrajine. Nosili su transparente na kojima je pisalo "Dozhd, mi smo s tobom" i "Ukrajinska mladost za neovisne medije". U subotu je moskovska policija na Crvenom trgu privela četrdesetak simpatizera Dozhda. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene